G02." S O L V A- CLUB" záróversenye


Juhász Ernőnél tett látogatás

G02 " S O L V A- Clubb" záróversenye:

Kedves meghívásnak tettem eleget,amikor is részt vehettem a " G02." Solva" Club záró versenyén 2008. szeptember,28.-án Esztergom-Kertvárosban Juhász Ernőnél.

Ritkán látok ilyen komoly galambászokból felvonuló társaságot,mint amilyen ezen a késő őszi verőfényes ( : szinte nyarat idéző : ) napon volt.

audemars piguet replica watches

Esztergom bemutatásával kezdem:

Esztergom-Kertváros a Kisalföld bejáratánál, Dorog kapujában található. Szép fekvésű nagy történelmi multú városhoz kapcsolódik. A Várhegytől D.-nyugatra helyezkedik el. A környék szőlő és bortermelésésről híres.

- neszmélyi borvidék -

A környéken melegvizű strand található,azonban műemlékekben is igen gazdag.

A híres Esztergomban a vörös márványból készült Barkócz-Kápolna,amely Bottyán János (: Vak Bottyán : ) palotája volt. Itt található a leg gazdagabb vidéki képtár, K e r e sz t é n y Múzeum a középkori magyar festészet legfontosabb gyüjteménye.

A környék első ismert lakói a kelták voltak,majd a rómaiak szállták meg. A rómaiak uralmát a hunok megdöntötték s így a 10.-ik század közepétől GÉZA fejedelem,majd a Királyok egyik székhelye lett. Esztergom fénykorát III. Béla idején élte.

Az Esztergomi Érsekséget I. István alapította, így a Katolikus Egyház legfőbb központja lett,az érsekek a korábbi királyi palotát kapták meg székhelyül. Itt esett el B a l a s s i Bálint költő.

Esztergom gyakran volt a törökök elleni harcok színtere is.

A történelmi multú város megtekintését követően a galambászok MEKKÁJÁVÁ vált J u h á s z Ernő dúca,az abban található kiváló genetikai értékű madarak és azok utódainak megtekintése.

Ki is valójában ez a J u h á s z Ernő ?

Talán szerénytelenül ő az akinek az Ostendei postagalmb Olympián a Hu-02-16-55166 kk.Hím madara Standart kategóriában Magyarország legjobb postagalambja volt.

Hát ezen a történelmi gyönyörű kitettségű környéken éli magasztos szenvedélyét J u h á s z Ernő a kiváló barát és galambász.

A G02. " SOLVA " a Dunakanyar tagszövetség felügyeletével működik.

A 2008.-évi fiatalok versenyén 36. taggal, 70. csapattal 1667. galambbal indult,mely fiatalok versenye ebben az évben nem mondható ideálisnak versenyszezonnak.

A G02. Klubban ( fiatalok versenyén ) (5) öt verseny volt:

Ebből: kétszer Hegyeshalom

egyszer Kuti

Kétszer Brunno

A 2008. szeptember. 28.-i záró versenyen 21. tag 28. csapattal 407.db. galabbal vett részt.

Ezt a záróversenyt egy kis galambász baráti sereg ünnepelte a szó klasszikus értelmében, bár a meghívások időpontjában sem az időjárásról, sem a madarak érkezési fölényéről ( utóbbit sejteni lehetett ) senki nem volt biztos.

Orologi Da Sub

A barátok, galambászok már ezen a vasárnapi verőfényes napon a kora délelőtti órákban 9- 10. óra között gyülekeztek,akik meglehetősen nagy távolságokról érkeztek családtagjaikkal,kedveseikkel.

A vendégsereg ekkor nem is replicas cartier sejthette,milyen minden igényt kielégítő ebéd várja őket. A szabadban, a gyönyörű környezetben az asztal roskadozott az ínyencektől,mindenki ehetett,ihatott kedvére, hiszen a m e n ű Nóra Asszony tervei alapján készült,melyben segítségére volt Renáta és Jambrikné Zsuzsa.

Tehát a menű: Gyöngyöshúsleves- Juhászné NÓRA- módra

Pörkölt marhalábszárból- főtt burgonyával

Töltött sertés dagadó

A fínom falatok feltálalását természetesen aperitif és kávé előzte meg,de azt sem igazán sikerült elfogyasztani amikor is megérkezett az első madár, a verőfényes tiszta időben meglehetősen magasból. 11.óra 14.perc 26mperc-kor. Az ünneplő sereg ujjongott,de meg kell említeni ez a rögzítési időpont sajnos ez a madár 3-4.percig a tetőn tartózkodott- talán a sokaság jelenléte zavarta, vagy talán Ő is részt alkart vennio az ünnepségen ?

Ezt követően összeállt a csapat, de időközben megszóllaltak a telefonok jelezték kinek mikor érkeztek az első madarai.

Juhász Ernő 11.ó. 14.p 26.mp.

Lendvai Zoltán,Székesfehérvár 11.ó. 23.p. 48.mp.

Krupp Istvánnak,Pilisvörösvárra: 11.ó. 22.p. 44.mp.

Az első galamb érkezésekeor jelen voltak még a :

C07. Klubb tagjai: Esztergom-Kertvárosból:

Szlamnik Ignác

Kecskeméti Gyula

A tizedik csapatgalamb Juhász dúcba 11.óra 28.perc 40.mperckor érkezett meg.

Ezután kezdődött az igazi ünneplés, hiszen a gazdinak minden alapja megvolt az ünneplésre.

Ekkor köszöntöttük köreinkben a Teszttelepi Világbajnokot Kovács Mihályt Hódmezővásárhelyről aki feleségével ( Kati Asszonnyal ) és fiával ( Andrással ) volt jelen.

Megjelent az ünnepségen: Jambrik István és felesége Gyomaendrődről

Albert István és kedvese - Éva - Kecskemétről

Kicska Zoltán G02. Esztergom

Koselák István G02. Esztergom

Több vidéki meghívott az egybeeső záró versenyek miatt nem tudott megjelenni,mint pl.: Tóth Gábor Mezőtúr és nem utolsó relojes imitacion sorban Pintér László aki ugyancsak hiányzott,de az egyéb szervezések más irányba szólították el.

Cheap Rolex Replica swissme.pl

Végeztül G02. Klubb (:Juhász Ernő: ) 2008.-évi fiatalok versenyének az eredményei

1,/ Juhász Ernő 49. helyezés 718.93. pon

2,/ Krupp István 48. helyezés 700.91. pont

3,/ Kárádi István 49. helyezés 694.56. pont

4,/ Kimmel Máriusz 46. helyezés 650,57. pont

5,/ Farkas Antal-Esztergom- 46. helyezés 623,81. pont

Végezetül köszönetemet fejezem ki a vendégsereg nevében is a szívélyes fogadtatásért,a minden igénít kielégítő finomságokért,nem utolsó sorban a házigazdának kívánunk kiváló egészséget,őrizzék meg őszinte baráti kedvességüket.

Szerkesztette: Szabó Ferenc a picolló-dúc megalapítója-B12.

Fotókat készítette: Szabó Ferenc