B03.Egyesület-2008.-évi Díjkiosztója


A Budafoki PGSE.  2008.-évi díjkiosaztóját  2009.- februárjában tartotta meg, mely díjkiosztót megtisztelte a  Budapest Főváros Önkormányzat  XXII.ker-i Sportreferense nevezetesen:  G y a r mk a t iné  J. Ilona.

A prominens  vendégeket  K i r á l y  Ferenc a B03. egyesület elnöke köszöntötte, hiszen jelen voltak az ország kiváló galambászai is.

Az elnöki köszöntőt megköszönve, erre reagálva a sportügyi referens  - Gyarmatiné  J.  Ilona elmondta, hogy a a  B03. PGSE. és az Önkormányzat között rendkívül jó kapcsolat van. A B03. PGSE. mint civil szervezet működik és az Önkormányzat szinte minden támogatást megad a B03. PGSE.-nek a zavartalan működéséhez.

https://www.tswatches.cz/aquatimer-c-67_117

Rövid bevezetés után szokásomhoz híven Budafok rövid bemutatásával kezdem:

Budafok - Budapest  DNY-i részén  terül el  -Tétényi fennsík - a Budafok-Tétény - gyönyörű panorámával megáldott terület, hiszen ezen fennsíkról belátható a Duna a Buda környék telepűlései. Budafok gyorsan fejlődő ipari telepűlés volt. Régebben  PROMONTORNAK is  nevezték. Nagytéténnyel és Budatéténnyel  együtt jelenleg  Budapest  XXII.-ik kerületét alkotja.

Itt található az ország legnagyobb borpincészete.Az egyik ilyen monumentális pincészetében  -K A T O N A   BORPINCÉSZET - ben rendezték meg a B03.PGSE. díjkiosztóját.

Az egyesület története: A B03. Budafoki egyesület közel 60.-éves múltra tekint vissza,korábban igen nagy létszámú egyesület volt, hiszen  1952. Szeptember. 6.-án ezen egyesületből vált ki a a jelenlegi B12. egyesület is, mely korabeli iratokkal igazolható.

A B03. PGSE. alapító tagjai:  a néhai  Bíró József,   Borsos Pál,  néhai  Galambos István,  néhai  Haász ferenc,  a néhai Nagy Palócz József,  Tóth József és még sorolhatnám tovább, de ide kívánkozik  még a szinte gyermeki korban belépő  Mauchner József aki jelenleg is tagja az egyesületnek és aktív versenyző is. Utánpótlásként megjelent a kis unoka  Mauchner  Máté, aki személyében rendkívül aktív kis galambász.

A meghívottak között  voltam és némi nosztalgiával gondoltam végig vajon kiket ismerek / ismernek meg a régi tagok közül, hiszen több mint  30-év telt el távozásom óta.

Igen, többen felismertek, de a régiek közül már többen  elmentek, az égi mezőkön várják talán kedvenceiket. Az időszakomban fiatal emberekből  felnőtt   komoly  családapák,  versenyzők lettek.. Ilyen családapa, galambász a jelenlegi elnök   K i r á l y  Ferenc is.

A köszöntést követően a replica panerai watches vacsora következett önkiszolgáló formájában, melyből a jelenlévők közül mindenki ehetett, ihatott kedvére. A kiváló minőségi borokat  - fehéret, vöröset - a Katona Borpincészet biztosította.A fínomságokat  K e r s c h n e r   Ferenc készítette mint rögtönzött szakács.

A B03. PGSE. rendkívül erős egyesület, hiszen tagjai közül többen kerületi díjak birtokosai is.

A B03. Egyesület Tagjai közül került ki a B02. Területi Tagszövetség Elnöke  - Fehér  Gábor -

Egyesületi eredmények:     Általános táv:     1./ Fodor István,   2,/ Malomsoki Tibor,  3,/ Bényei László

Sprint táv:          1,/ Fodor István,  2,/ Malomsoki Tibor,  3,/ Czegle Attila

Fiatalok versenye:      1,/ Fodor István,  2,/  Kerschner Ferenc,  3,/ Katona Miklós

Tagszövetségi Rövidtávú csapatbajnokság eredményei:   második helyezett:  Fodor István           30. helyezés

negyedik helyezett:  Malomsoki Tibor  29. helyezés

Tagszövetségi Középtávú csapatbajnokság eredményei:  harmadik helyezett: Malomsoki Tibor   34. helyezés

Tagszövetségi hosszútávú csapatbajnokság eredményei: első helyezett:          Malomsoki Tibor   25. helyezés

ötödik helyezett:     Fodor István            23. helyezés

Tagszövetségi általánostávú csapatbajnokság eredményei:második helyezett:Malomsoki Tibor   59. helyezés

negyedik helyezett:Fodor István         57. helyezés

Szerkesztette:   Szabó Ferenc

Fotózta:           Szabó Ferenc

Breitling Avenger Seawolf Replica