Természet adta Patikaszerek


Gyógynövény kivonatok:

1,/   Herbamix enteró oldat összetvői:

Összetevői az Oregánó, Szurokfű  (: Origanum vulgare: ) illóolaja,melynek  fő  hatóanyagi a  karvakrol  és  timol. Ezek serkentik az emésztést, a gyomor és bélfalának simaizmaira kifejtett görcsoldó tulajdonságainál fogva. Továbbá fokozzák  az  emésztőnedvek elválasztását,több emésztőenzim jut a bélcsatornába. Nyálkaoldó,ezért légúti fertőzések terápiájában sikeresen alkalmazott kiegészítő szer. Az Oregánó hatóanyagainak elismerten széles spektrumú baktérium-,gomba,-protozoa (:véglények a legegyszerűbb állati szervezetek : ) ellenes hatásuk van.

2,/   Rozmaring    (: Rosmarinus  officinalis : )-nak  illóolaja, melynek    fő  hatóanyagai, borneol, eukaliptol, kámfor  és  a rozmaringsav. Az illóolaja görcsoldó hatása igazolt. Nyugtatja a gyomor  és  bél  sima  izmait, javítja az emésztést, fokozza az emésztőnedvek  (: pl.-epe: ) kiválasztását.Fellazítja az  orr  és  a felsőlégutak váladékait:  n y á l k a o l d ó. Hatóanyagai erős antioxidáns hatásúak. Hatásosak a fertőzéseket kiváltó baktériumokka és gombákka szemben.

3,/   Fokhagyma :  (: Allinum sativum : ) illóolajának hatóanyagai   az  a l l i c i n,  a  d i a l l i l,   az  a j o é n. Széles sprektrumú baktérium,  vírus,  protozoa, és  gombaellenes hatásuk mellett, antioxidáns hatással is bírnak. Penészgombák okozta takarmányromlás negatív hatását,valamint a tüdőpenész kártételét csökkenti.Fokozza az emésztőnedvek kiválasztását,javítja az emésztést. Illóolaja légúti fertőzések kiegészítő kezelésében is sikeresen alkalmazható.

Glambállományok  vírus  okozta  fertőzéseiben, a klasszikus kezelés kiegészítéseként  2-3. ml./ Liter  ivóvíz  adagban   4-5. napon át kell adagolni.

A galambállományok légzőszervi megbetegedéseiben és különböző oktanú hasmenéseiben a klasszikus kezelés kiegészítéseként, kiegészítve   pl.:  k a m i l l a v i t   és   h e r b a m i x immun oldattal.

Herbamix  Immun oldat:

1,/  Herbamix  immun oldat összetevői   a    k a s v i r á g  (:Enhinacea purpurea: ) ,melynek hatóanyagai az  echinakozid  és  az  echinacein. Az  echinakozid   antibiotikus  hatással bír. Számos baktériumot, gombát  és  protozoát képes elpusztítatni. Az echinacein elbontja a baktériumok által termelt hialuronidáz  nevű enzimet,ezáltal védi a hialuronsavat és meggátolja a kórokozók szövetek közé terjedését,valamint védi az izületi folyadék állagát. Ezenkívül fokozzák a makrofágok mikróbaellenes aktivitását,valamint növelik a  T-limfociták számát. Interferon szerűen emelik a sejtek fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét. Óvják a fehérvérsejteket a káros hatásoktól.

2,/  Búzacsíra   (: Triticum aestivum : )  kivonata:  gazdag  E,-A,- és  C,-  vitaminokban, ásványianyagokban  és  mikroelemekben, valamint többszörösen telítetlen zsírsavakban. Erős  antioxidáns,- modulálja  az  immunrendszert, fokozza  az ellenállóképességet.

3,/  Metil- metionin:  az anyagcsere során a metil-csoportok leadása után a dervátumból kéntartalmú metionin keletkezik, melyet az immunfolyamatokban használ fel a szervezet. Kén  szükséges az immunglobinok szintéziséhez, a szervezet megfelelő immunválasztásához is.  Hatására fokozódik a vakcinázásokat követő immunválasz.

Javasolt a galambállományok  légzőszervi megbetegedéseiben, különböző  oktanú  hasmenéseiben a konzervatív gyógykezelés kiegészítéseként  5- 7. napon át itatva, valamint galambállományok vírusfertőséseiben a konzervatív gyógykezelés kiegészítéseként   10- 14. napon át. A galambállományok légzőszervi és izületgyulladással  járó megbetegedéseiben  Herbamix-Enteró  és Kamillavittel  kiegészítve.

Kamillavit:

1,/ Orvosi székfű  (: Kamilla: ) illóolaja és kivonata  a  Kamazulén  tartalma miatt gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatású.

2,/ Almasav és Citromsav: Savanyítják az ivóvizet,azonnal hasznosuló energiaforrások.

3,/ Omega 3. zsírsavak: Modulálják az immunrendszert, hosszú távon energiaforrásként is hasznosulnak. Oldják a stresszt.

4,/ C,- vitamin: Stimulálja az immunrendszert, fokozza az általános ellenállóképességet, segít az erek, a porcok és csontok egészséges kialakulásában, véd a különböző stressz helyzetben, azaz stresszoldó.

5,/ A,- vitamin: védi a hám tipusú szöveteket,javítja az ellenállóképességet, főleg légúti fertőzésekkel szemben.Segít a növekedésben és csontok fejlődésében.

6,/ D3,-vitamin: Szabályozza csontok egészséges fejlődését,részt vesz a Kalcium és a Foszfor anyagcseréjében. Az  -A- vitaminnalés a -C- vitaminnal együtt fokozza az általános ellenállóképességet.

7,/ Lizozin: Az egész szervezetben képződő,baktérium és vírus ellenes hatású enzim,amely a baktériumok sejtfalának oldásán kivül az immunrendszer stimulálásában is részt vesz.

BRONCHO:                            A légutak természetes patikaszere:

A  Broncho mint   Herbamix kivonat   alkalmas  a kóros légúti váladékképződéssel járó heveny és idült légzőszervi exsudatív gyulladások kezelése alkalmával  KIEGÉSZÍTŐKÉNT.

összetevők: Eukaliptusz (: Eucalyptus globulus: )  A növény  levele 0,5 -3,5 % illóolajat tartalmaz,melynek fő komponense a 70 %-ban jelenlevő  e u k a l i p t o l . Jelentős antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatással bir, a borchusokban kiválasztódva váladékoldó és fertőtlenítő hatású. Krónikus bronchitisben köhögés elleni szerként is használatos. Az Európai és Német Gyógyszerkönyvekben hivatalos hatóanyag.

Fahéj: (: Cinnamomum zeylanicum : )  A fa kérge és leveles hajtása  1 - 2 % illóolajat tartalmaz,melynek fő komponense a 70 %-ban jelenlevő  f a h é j a l d e h i d  Baktérium és gombaellenes hatású, valamint görcsoldó, fájdalom és hányás csillapító tulajdonságokkal is rendelkezik. A Magyar, az Angol, az Európai és Német gyógyszerkönyvekben hivatalos hatóanyag.

Kakukfű: (: Thymus vulgaris: ) A növény virága  0,6 - 2 % illóolajat tartalmaz,melynek fő komponense  a  40-60 % ban  jelenlevő  t i m o l További fontos hatóanyagai még a  k a r v a k o l    é s    a   b o r  n e o l. Baktérium és gombaellenes hatású,valamint a légzőszervben kiválasztódva váladék és görcsoldó.Bronchitisben a köhögés ellen szívesen alkalmazott szer.  Főbb hatóanyagainál fogva, alkalmas az immunrendszeri és bizonyos idegrendszeri zavarok leküzdésére is.Hatóanyagainak többsége az illóolajokhoz tartozik,ezenbelül a fenolokhoz. Laborvizsgálatok igazolják, hogy a  kakukfű hatóanyagai sokféle mikroorganizmus ellen hatékony. Ennélfogva  szinte  100 %- ban képes elpusztítani a  Gram pozitív csoportba tartozó baktériumokat. Ezért  a sztafilokokkuszok és a sztreptokokkuszok miatt nagy jelentőséggel bir.A kakukfű fenolos hatóanyagai - úgy mint az Oregánó - a belső parazitákra,a bélférgekre, a kokcidiumokra és még  a trichomonászok ellen is hatásos.  Összegezve :  erős kórokozó- ölő hatása van,immunrendszer erősítő, idegrendszer erősítő, gyulladáscsökkentő. Ami nagyon fontos, hogy az illóolajokkal szemben a baktériumok, gombák, paraziták nem tudnak rezisztenciát kialakítani. A Magyar, az Európai és a Német Gyógyszerkönyvekben hivatalos hatóanyag.

Ausztrál teafa: (:Melaleuca alternifolia: )  A gyógyításra használt illóolaj fő hatóanyagai a  t e r p i n é n o l   és   a  c i n e o l. Jelentős antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatásukon túl, a borchusokban kiválasztódva váladékoldó és fertőtlenítő tulajdonságúak. Antibakteriális és antifungális jellegűk mellett immunstimulánsak is. Krónikus bronchhitisben köhögés elleni szerként használatos. A Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos hatóanyag.

A fiatal - növendék - állományok vírusos bronchítisse, légzőszervi  mycoplasmosisa, CDR-je, Haemophilius- nátha ( sinuitis ), baromfi bordetellosisa, Ornitobacterium rhinotracheale- fertőzöttsége és adenovírus okozta légzőszervi tünetei esetén.

Ds.: Idült légzőszervi tünetek  fennállása esetén:  0,5 - 1 ml. termék/ 1. Lit. ivóvíz / nap   7- 10. napon át. frissen elkészítve.

Heveny légzőszervi tünetek megjelenése esetén:  1 - 2 ml. termék / 1. Lit. ivóvíz / nap = 3 - 5 napon át.

HERBAMIX SELEN:

A herbamix  Selén  összetevői:

L-karnitin elengedhetetlen  a zsírsavak elégetéséhez, a zsírokban rejlő energia kinyeréséhez. Védi a májsejteket a zsíros elfajúlástól,támogatja működésüket az anyagcsere folyamatok feldolgozásához. Védi a szívizom sejteket nagy igénybevételesetén.

E- vitamin: Antioxidáns,védi a sejtek membránjait a szabadgyökök káros hatásától és az izomzatot az elfajúlásoktól. Immunstimuláns,fokozza az ellenanyagok termelését és az ellenálló képességet. Pozitív hatású a reprodukciós folyamatokra.

Szelén -  só formájában - Antioxidáns,az E - vitamínnal közösen,egymás hatását erősítve védik a sejtek membránjait a szabadgyökök káros  hatásaitól és az izomzatot az elfajúlásoktól.Fokozza az ellenálló képességet. Hiány esetén szaporodásbiológiai és szív - érrendszeri problémák lépnek fel.

Tökmag - olaj: Energiát szolgáltat,fokozza a teljesítőképességet.Javítja az anyagcserét,erősíti a legyengült szervezetet. Immunstimuláns,javítja az ellenállóképességet. Csökkenti a gyulladásokat,elősegíti a gyógyulást. Antioxidáns hatású,védi az erek és a sejtek  falát,az enzimeket.

Búzacsíra - olaj: Stimulálja az immunrendszert,véd a sterssz  káros hatásaitól, fokozza az ellenálló képességet.Védi a hámtipusú szöveteket,segít a növekedésben és a csontok fejlődésében. Energia forrásként is hasznosul.

Metil- metionin: Aktív metilcsoportjai a májsejtek anyagcserefolyamataiban megakadályozzák a máj zsíros elfajulását. Központi szerepet játszik az anyagforgalmi zavarokból származó termeléscsökkenés megelőzésében.

JAVALLATOK:

A hirtelen szívhalál megelőzésére   5  napos kortól  21 25 napos korig  Ds. 0,3  illetve  0,5  ml. termék/ liter víz.      Izomelfajúlások kivédésére,  Ds. 0,3 -illetve 0,5 ml/ liter víz  hetente  2 - 3  alkalommal. Tojások keltethetőségére, illetve  a kikelt madarak vitalitásának fokozására. A tojásrakás előtt  hetente  2- 3 alkalommal Ds. 0,3 - 0,5 ml/liter vír ( Herbamix  Hepárral együtt itatva )

Hímivarú állatok  spermaminőségének  javítása céljából  hetente   2 - 3 alkalommal, Ds. 0,3 - 0,5 ml/litervíz / nap

Hőstressz kártételének enyhítésére a kánikulai napok reggelén:  Ds. 0,5 - 1,0 ml/liter víz nap adagban.

Kapcsolódó anyagok: Sensilab Egészség