Ajkai -2009-évi díjkiosztó


Ajkai -2009-évi Díjkiosztó:

Az évek pörögnek és szinte tradicióvá vált, hogy az ajkai díjkiosztó állandó meghívottjának tekinthetem magamat,melyet kiemelkedő megtisztelésként értékelek. best replica watches

Több évem keresztül tájékoztattam cikkeimben az ország postagalambász társadalmát az ajkai díjkiosztókról,arról az összetartó és egymást segítő galambász társaságról,mely ritka,de itt a Bakony térségében fellelhető. orologi cronografi

A 2009-es díjkiosztót az  Y04.ajkai egyesület szervezte meg összevontan a Pápa-i röpp csoporttal. A díjkiosztót  2010. január.30.-án rendezték Ajkán a  TÓVENDÉGLŐ impozáns külön termében a festői környezetben.Ez a díjkiosztó sokak emlékezetében megmarad,hiszen a szélsőségesen zord időjárás miatt a meghívottak közül sokan nem tudtak megbírkózni a hófúvásos időjárással. A vonatok is  30- 40 perces késésekkel közlekedtek. Ennélfogva szerénységem is több órás késéssel érkezett meg a díjkiosztóra. A korábbi utazási elképzelésemet a zord időjárás át programozta,a közlekedési eszközömül szolgáló gépkocsimat is a következő napon tudtam kimenteni a hó fogságából.

A díjkiosztót végül is megrendezték,de ezen díjkiosztón a meghívottak közül nem tudott megjelenni több prominens személy, mint pl.:  Vincz István kerületi elnök és Reichard Balász székesfehérvár- ról, valamint az oly annyira várt  F U R U C S   ZOLTÁN Váchartyánból. Szappanos István országos hírű tenyésztő Bakonyjákóról aki állandó tagként van nyilvántartava az ajka - i díjkiosztókon, és kiállításokon.

A szakmai előadásokat tartó  VÉTEK  JÁNOS a Kaposvár- i Egyetem  Virológusa végezetül,de nem utolsó sorban a D-5. egyesület tagjai Nagylókról.

Részt vettek azonban a  Politzer testvérek,valamint Maródi László,Gulyás János és Molnár Sándor Pápáról. Megérkeztek időben a zalaegerszeg- i  vendégek Madzag József és Batha Miklós.  Sass László Jánosházáról és az egyesület elnöke által meghívott vendég  Szlovákiából nevezetesen  ROHACEK József.

Mintha ünnepelni készült volna ezen szimpozás díjkiosztót a természet is. A Tóvendéglőt körülövező tavat jégpáncél replicas omega borította,de a vadkacsák népes serege,valamint a hattyúk is megjelentek,felvonulásukkal  akarták demonstrálni, hogy bizony ezen rideg telet az elmúlt év szélsőséges időjárása előzte meg és a galambászok valamennyi kedvencét megerőltető próbának tette ki az időjárás. Így próbáltak ünnepelni ők is és köszönteni a megjelent galambászok ünneplő seregét.

A díjkiosztót a finom ízletes ebéd követte,melyben a  Tóvendéglő szakácsai jeleskedtek, mindenki megelégedésére. Végezetűl a tombola húzás következett,melyet nagy izgalom előzött meg,vajon ki fogja megnyerni a fő díjat, a felajánlott   2010-es kelésű fiatalokat,amelyek talán egyes szerencsés  tenyésztők állományát fogják erősíteni.

Külön nem kellene bemutatni az Y04.egyesület 2009-évi bajnokát  BURUCS JÓZSEFET , de megteszem hiszen ez az őszinte,szerény ember eredményeire méltán büszke lehetne, de mégsem az. Ő egy szerény ember  bár  2005.07.03.-án Szcecinből rendezett országos versenyen ahol indult  1312. versenyző   14.631 galambbal ott az első díjat  Burucs József  Hu-03-14-51025  kék hímje nyerte.

Ide tartozik még az a ténybeli eredmény is, hogy  2009-es versenyszezonban az ország leggyorsabb galambja  a  Hu-04-13-34757 kk. hím Burucs József versenyző,tenyésztőé.

Ez a galamb    2148,25  m/p. sebességgel érte el a kimagasló eredményt.

Megnyerte  2005-évben a Vértes-Bakony  versenykerület fiatalok bajnokságát,majd  2006-ban tagszövetségi  21-ik lett általános távon és  17-ik középtávon.Ezek az eredmények megismétlődtek,majd még tovább öregbítették eme szerény de kiváló ember eredményeit,hiszen  2007-ben tagszövetségi  19-ik általános távon és 5-ik középtávon.

A Bakony Versenykerületben a fiatalok bajnoka lett, melynek eredményei  2008-ban:

Tagszövetségi:

(1)  első  általános távon

(1) első hosszú távon

(5) ötödik középtávon.    A  fiatalok bajnokságában ismét első lett a Bakony Versenykerületben.

T o v á b b i   eredményei:

2009-es  versenyszezonban:  az   Y04-  egyesületben  szinte verhetetlen.

Bakony  röppcsoport általános távú  bajnoka   5- 1 út   alapján

Burucs József    (1)  első    egyes  csapatával    (Y04)      20.  helyezés      260,70  pont

Nagy  Miklós  (2)  második   egyes csapatával  (Y04)     20.  helyezés       240,69 pont

( Nagy Miklós kora ellenére  méltó vetélytársa immár évek óta a környék galambászainak, aki korábbi évtizedekben  Kanadában versenyzett, de ott is kiemelkedő eredményeket ért el,   von Gárdonyi mellett,versenyzett eredményeikkel hírét vitték a Magyar galambászoknak a világban )

Közép -Dunántúli tagszövetség általános távú csapatbajnokságában   8- 1 út  alapján szintén dobogós helyet foglalt el  Burucs József,hiszen az alábbi eredményt érte el, kemény versenyzőtársak mellett.

1,/  Tóth Imre   4-es   csapata                                      34. helyezés               594,27  pont

2,/ Burucs József  1-es  csapata                                   34. helyezés                567,27 pont

Fiatal galambok bajnoksága:

Tagszövetség általános távú csapatbajnokság     5- 1 út  alapján:

1, / Tóth  Imre   2-es cspat      ( Y16 )                          20. helyezés                   293,38  pont

2,/  Burucs József 1-es csapat ( Y04 )                          20. helyezés                    274,35  pont

3,/  Nagy Miklós   1-es csapat ( Y04 )                          20. helyezés                    256,13  pont

Sampionok általános  táv  tagszövetségi szinten:

replica watches www.vollmer-replica.com

Burucs Józsefet  Tóth Imre és a pápa - i   Politzer  testvérek előzték meg, így  József az  ötödik helyen végzett   5. helyezéssel lett sampiona  Hu-09-13-32949  galambja. Végezetűl az Északi - Versenykerület sampionbajnokság (3) harmadik helyezettje lett a  Hu-09-13-32949  galamb (5) öt helyezéssel.

Az igazi örömöt azonban számára a tenyésztés jelenti. Jelenlegi állománya   1995- 96-ra vezethető vissza.

Mint tenyésztőt a szobrász művészhez tudnám igazán hasonlítani aki gondolatban megalkotja maradandó művét.Az összegyúrt műalkotást megformázza,megalkotja. Hát ilyen Burucs József is hiszen jelenlegi állományát a Csordás Károlytól származó  1190-es hím egy fiából a Hermes x Hoffkens galambokból a Tóth Imrétől  5401  kkcs tojóból a Németországból származó Grondelaers és végül a Hartogs galambokból gyúrta össze.Galambjai egységes képet mutatnak,hiszen mindenki, mindenkivel rokonságban áll. Ezek a madarak minden távon kiválóan produkálnak ( melyet eredményeik igazolnak ) igazi  all- rund  madarak. József elmondása szerint alkalmanként behoz vérfrissítésre egy - egy madarat, melyet alaposan átgondol és előtanulmányoz.

Művészek itt ebbena festőien szép környezetben  Ajkán  többen is vannak, hiszen  TAKÁCS JÓZSEF  ( aki fiával közösen versenyzik Márkkal ) igazi művész, a maga szakterületén is. Ajka hírnevét tovább öregbíti a világban üvegművészi alkotásaival.

A felajánlott díjak nagy részének megmunkálásában részt vesz,mint üvegcsiszoló művész.A  műalkotásai eljutottak  Európa jelentős replicas audemars-piguet galambászaihoz,azok vezetőihez, Szlovákiától- Lengyelországig és nem utolsósorban  Németország  galambász prominens  vezetőihez is.

Végezetűl úgy gondolom,hogy  ezen eredmények kapcsán Burucs Józsefnek őszinte tisztelettel gratulálni kell és családjának akik Józsefnek minden segítséget  megad az eredmények eléréséhez.

Erzsébet asszony férje oldalán a kiállításokon, a díjkiosztókon a tombolák megszervezésében fáradhatatlanul részt vesz. Lakásukon több esetben a  Mekkához hasonló búcsújárások nem zavarják, sőt  kedvességével olyan miliőt teremt, hogy  az odalátogató galambászok  ( még külföldről is: Szlovákia, Németország ) nosztalgiával gondolnak  a kedves fogadtatásra.

Zárómondatként kívánok Józsefnek és családjának jó egészséget, családja részéről továbra is önzetlen segítségnyujtást.  A következő versenyévekben ismételje meg eredményeit.

Szerkesztette::        Szabó Ferenc

Fotókat készítette:  Szabó Ferenc