Tisza - Tói 26 - tagszövetségi Díjkiosztó


Tisza   -  Tói:   26 - os  Tagszövetség Díjkiosztója:

Bevezető:

Megtisztelő  meghívásnak tettem eleget a 26 - os Tagszövetség: R17. Egyesület  PGE - ben megrendezett  ünnepségen, mely   2012. december. 15 -én került megrendezésre Tiszafüreden  a  S t e f á n i a Étteremben örvényesen.

A díjkiosztónak különös ünnepi hangulatot adott, hogy  ezen a napon ünnepelte a posztagalambász társadalom fenállásásnak  130 - ik évfordúlóját a Magyarok Szent Házában a Parlamentben.

Szokásomhotól eltekintve,nem mutatotm be a környék nevezetességeit, hiszen azt már  2007 ben meg tettem az akkori díjkiosztó alkalmával. audemars piguet replica watches

Az ünnepség az R17 PGE. szervezésében került megrendezésre,melyben elsődlegesen is az egyesület vezetői, családtagjai vették ki részüket, mint pl. Hegyiné  GIZIKE, valamint egy nagyon kedves, intelligens,szerény fiatal " TITÁN" aki nem más mint  Takács Péter,aki jelenleg még általános iskola nyolcadikos tanulója a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Iskolának. Már ott is kiemelkedik diák társa közül, hiszen a Diák Önkormányzat Elnöke.

Szerkesztői megjegyzés:   Méltán büszke lehetsz rá Nagypapa.

Az ünnepség december. 15 - én  18.órakkor kezdődött,meg melyet megtiszteltek az egyesület,kerület postagalambászain kívül különböző prominens személyek is, akik Országos és Nemzetközi elfoglaltságaikon kívül - időt és fáradságot figyelmen kívül hagyva - megtisztelték a publikumot.

Ezen személyek: Varga Mihály Miniszter Úr, Bárdos István a Postagalamb Szövetség Elnöke (: az FCI első számú alelnöke : ) a helyi önkormányzat képviselői, valamint a Sponzorok.

Az ünnepséget Várkonyiné Györgyi házi Asszony minőségben nyitotta meg. Köszöntötte a megjelenteket. Hegyi György az egyesület  - 26 - os Tagszövetség nemrég megválasztott elnöke, majd Bárdos István úr mondták el köszöntő szavaikat, melyet a helyi városi TV. is felvett. Bárdos úr méltatta az egyesület tevékenységét,annak összetartó erejét.

Megjegyzés: a városi TV. felvételét láthatják a  26 - os Tagszövetség honlapján.

Köszöntötte a megjelenteket az önkormányzat képviselője is aki ugyancsak köszönetet mondott a meghívásért,elismerően nyilatkozott a szervezésről. A köszöntők után következtek a  2012 - évben elért eredmények, a végzett munkák utáni megérdemelt díjak átadásai, melyben jeleskedett Varga Mihály Miniszter Úr, valamint az önkormányzati képviselők, Bárdos István Elnök úr, Nyitrai János úr a  26 -os Tagszövetség Versenybizottságának elnöke.

Ezen díjak átadása után agy Fair Play díj kiosztására került sor. Ezt a díjat mint vándor díjat Szekrényesi József karcagi sporttárs ajánlotta fel, azzal a kitétellel, hogy az R17 egyesület közgyűlése által megszavazott személy kapja meg,aki öt éven belül ugyan ebben az elismerésben nem részesülhet.

Az a kitüntetett személy nem más mint Hegyi Györgyné GIZIKE. Ezen kedves Asszonnyal,készítettem egy interjút is,akit ugyan nehéz rábeszélés után sikerült mikrofon végre csábítani. Szerénykedve elmondta, hogy tulajdonképpen nem is neki szól a kitüntetés,hanem az R17. egyesület teljes csapatának.

Szerkesztői megjegyzés: Tudom és megtapasztaltam  - korábban is - , hogy Gizike az egyesületet mindenben segítette és segíti, talán vissza utalhatok  2007 - re is. Ha viták keletkeztek / keletkeznek az egyesületbe, Ő az aki Anyai szép szóval, vagy  akár parancsolólág is rendet tud teremteni. őt el fogadják.

Ezen Faier Play felajánlás Szekrényesi Józseftől egy nemes  gondolta és tett volt,melyet talán be kellene vezetni országos szinten is.

Az R17. PGE. szervezésben példamutató, kitünő (: ha osztályozni lehetne : ) hiszen ma már az egyesület külön gyüjtő hellyel rendelkezik,ahol a mostoha iőjárási körülmények között is élhetnek szenvedélyüknek kultúr körülmények között.  A díjak átadását a vacsora követte,közben a hangulatos zenét  Nagy Sándor szolgáltatta.

Menű:   alkalomnak megfelelően -          Galambleves csigatésztával

1,/ Marengói csirkecomb - Masánszky - risz

2,/ Erdész ragu - Burgonyás rétes.

Desszert:   Gesztenye  kocka

Felléptek még különböző sztár vendégek:

1,/ St Martin előadó művész, zeneszerző

2,/ Karcagi Nagy Andi nótaénekes.

A felszolgálás egy első osztályú éttermhez illően történt - példás - azonban a kévé az csapnivalóan rosz volt, élvezhetetlen, pedig a fáradságot talán az enyhíthette volna.

A vacsora szünetében,amikor még nem került sor a  TOMBOLA sorsolására,kihasználtam a lehetőséget és meginterjúvoltam Varga Mihály Miniszter úrat,aki készséggel  állt rendelkezésemre, elmondta, hogy azért látogatja a tiszafüredi postagalambászokat - talán rendszeresen, (: ha ideje  és elfoglaltsága, lehetővé teszi : ) mert ekkora tiszta - mindentől mentes - össze tartó erőt ritkán tapasztal és egyébként mint választó kerületét nagy tiszteletben tartja.

A Sponzorok következtek:

Andrássy Lőrinc  úr  (: Andrássyak leszármazottja - polgári foglalkozása Agrármérnök, Növényvédelmi Szakmérnök :) akiről tudom, hogy nem galambász,de rendszeres résztvevője a díjkiosztóknak. Interjú kapcsán kérdésemre elmondta, hogy Ő mint a Vadász Társaság Elnöke, azzal tudja  védeni a postagalambászokat, hogy  pl.: nem engedi szabadjára a meghívott vadászokat és így nem ad lehetőséget a galambok kilövésére. NEMES CSELEKEDET.  Így is lehet sponzorokat szerezni, megtartani.

Bajor Imre  úr , vállalkozó egy nagy cég Ügyvezető Igazgatója: aki szintén rendszeresen látogatja a díjkiosztókat - általam ismert személyiség - elmondta, hogy úgy tekint  a tiszafüredi  postagalambászokra, mint egy civil összefogásra, akiknél nincs jobb és bal oldal, politika mentesek. Ezért a baráti összejövetelek alkalmával egy kis hal nyersanyaggal látja el az egyesületet,da voltak olyan esetek is, amikor pl. székekkel, padokkal,de korábbi időszakban még sátorral is segített,de még esetenként szállító járművel is. Hát ez az összetartó erő kovácsolja vassá, nemes érccé az egyesületet,melyből erőt tud meríteni az egyesület / kerület vezetése.

Nem hagyhatom ki a galambászokat sem, velük is készítettem interjút, hiszen őket ünnepeltük felszabadultan. Igaz, hogy az időjárás nem volt hozzánk kegyes. Hideg esős időjárás uralkodott ebben a térségben,de a baráti hangulat, egy kis koccintgatás felmelegítette a társaságot és beszédessé tette őket,akik talán a versenyek időszakában farkasok, de mostanság báránnyá változtak.

Kócsik Kálmán: az R17. PGE.örökös elnöke kérdésemre  elmondta " ezen egyesület / kerület vezetésében látom a töretlen erőt, látom a kiváló szervezést, az összetartást. Látom hogyan fejlődünk  "

Megemlítette Kócsik sporttárs azt is, hogy az egyesület jelenlegi vezetése kerületi szintre fejlesztette az egyesületet,ahol  13. egyesület van már jelen, ami  kb. 300 aktív tagot mondhat magáénak. Ha ez így fejlődik tovább,akkor reményei szerint az ország legnagyobb és legütőképesebb kerülete lesz.   Úgy legyen !

Abban is bízom és látom, hogy Magyarországon megrendezendő postagalamb olimpiára számos egyesületi, kerületi galambunk is részt fog venni.

Ismételt idézet:  ha csak azt veszem alapul,hogy egyesületünkben mennyi kiváló versenyző és verseny galamb van, valamint a kerületünkben, mely  töretlenül fejlődik "

Néhány versenyző megemlítése a teljesség igénye nélkül:  Hindulák Antal Z-30, Víg Zoltán V-35, Rigó Gáspár Z-30.

Egy kis vissza emlékezés:

Igen.  Sportunk állandó fejlődést mutat, de nem szégyenkezhetünk a múltunkra sem,  sőt büszkék kell, hogy legyünk, hiszen a múltunkból kell, hogy építkezzünk. Ha figyelemmel kísérjük múltunkat  -  1931  től  napjainkig hatalmas utat tettünk meg, már  1938  ban Olimpiai Bajnokságot nyertünk.

Kérdésemre kik azok az egyesületi nagy reménységek,akik a megrendezendő magyarországi postagalamb olipiát erősíteni fogják - egyesületi szinten :     Kócsik Sporttára azt válaszolta: " azért nem nevezem meg őket,mert esetleg elfogultsággal vádolnának egyesületi / kerületi szinten."

Bölcs gondolat, diplomatikus válasz egy örökös elnöktől. Bell & Ross Replica Watches

Szerkesztői észrevétel: Sajnos az emelkedett hangulat / időhiány miatt a megnevezett kiemelkedő, kerületi versenyzőkkel interjút készíteni nem tudtam. Remélem nem nehesztelnek.

Az ünnepség befejezéseként a tombola sorsolására került sor, melyet minden meghívott és jelenlévő személy nagy izgalommal kísért figyelemmel. A tombola fő díja egy fonott hinta szék,melyet   Barna János sporttárs készített és ajánlott fel.

V é g s z ó :

Köszönetemet fejezem ki az  R17 PGE. Vezetői felé, hogy ott lehettem, szemtanúja lehettem egy olyan összeforrot, össze kovácsolt kiváló társaságnak, ennek a színvonalas rendezvénynek, mely ritka. Kívánom, hogy a jövőben erősítsék példamutatásukkal a postagalambász társadalmat.

Szerkesztette:                         Szabó Ferenc

Fotókat készítette:                 Szabó Ferenc